Lokalt bageri vinner pris

Östhammars Surdegsbageri har utsetts till årets hantverksbageri i Sverige. Utmärkelsen kom efter att bageriet imponerat med sina traditionella metoder och lokala råvaror.

Efter mer än tio år i branschen har Östhammars Surdegsbageri äntligen fått den nationella uppmärksamhet de förtjänar. I helgen utsågs det lilla bageriet till ’Årets Hantverksbageri 2023’ vid den årliga branschgalan i Stockholm.

Bageriet, som drivs av makarna Johan och Lena Eklund, har blivit känt för sina långjästa surdegsbröd bakade med mjöl från lokala kvarnar.

’Det känns fantastiskt att vårt hårda arbete uppmärksammas. Vi har alltid fokuserat på kvalitet och genuint hantverk’, säger Johan Eklund.

Juryn lyfte särskilt fram bageriets innovativa kombination av traditionella metoder och lokala, ekologiska råvaror. Deras specialitet, en rågsurdeg med havtorn och tång från Östhammars skärgård, fick särskilt beröm.

Utmärkelsen har redan märkts i form av längre köer till butiken på Storgatan 12. ’Det är nästan lite överväldigande, men väldigt roligt’, säger Lena Eklund.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *